Izbornik jezika

Bosanski | English

Slika

Slika 73
Tekstovi

JAVNO ČITANJE: PROGLAS GRUPE ZA ČIST ZRAK

 

09.11.2020 13:46
Slika
Proglasom se najavljuju konkretni zahtjevi prema donosiocima odluka u Gradu Tuzla, te se traži od kandidata i kandidatkinja da preciziraju konkretne aktivnosti koje će poduzeti da bi smanjili zagađenje zraka u našem gradu.

Inicijativa “Naše pravo je čist zrak” će u utorak 10.11.2020. godine u 13 sati na Trgu Slobode održati događaj pod nazivom “Javno čitanje proglasa grupe za čist zrak”.

Inicijativa će javno pozvati pojedinačne kandidatkinje i kandidate i političke partije da pokažu da su na strani građana i da se pridruže u borbi protiv ekološkog nasilja.

Proglasom se najavljuju konkretni zahtjevi prema donosiocima odluka u Gradu Tuzla, te se traži od kandidata i kandidatkinja da preciziraju konkretne aktivnosti koje će poduzeti da bi smanjili zagađenje zraka u našem gradu.

Inicijativa je oformljena u decembru 2019. godine, a do sada su održali dva velika protestna skupa, te nekoliko sastanaka sa predstavnicima lokalnih vlasti. Inicijativu je podržalo sedamnaest organizacija civilnog društva na poručju Tuzle, prepoznavajući veliki problem zagađenja s kojim se građani susreću iz godine u godinu.

U cilju poštovanja epidemioloških mjera i restrikcija, okupljanju će prisustvovati isključivo predstavnici organizacija nosilaca inicijative, a građani će događaj moći pratiti preko “Live streama” na Grupi za čist zrak.
0 0