Izbornik jezika

Bosanski | English

Slika

Slika 50

Zajednica govori

Slučaj piralen - Incel, Banja Luka

 

Slika
Novinari Gordana i Erduan Katana su za podcast Zemlja-voda-zrak pripremili i treći dio "Slučaja piralen, Incel", koji govori o ekološkoj katastrofi curenja piralean u krugu banjalučkog fabričkog kompleksa Incel, ali i o mreži posrnule privatizacije i u ovom konkretnom slučaju.

Odlaganje i odvoz otpada u Tuzli

 

Slika
Naša novinarka Nataša Tadić je za podcast Zemlja-voda-zrak razgovara sa aktivisticom Anitom Šimić o problemu ekološke svijesti kod građana na području Tuzle.

Naslov

Podnaslov

Slika
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Život mještana tuzlanske mjesne zajednice Bukinje

 

Slika
Novinarka Nataša Tadić je za podcast Zemlja-voda-zrak razgovarala sa mještanima tuzlanske mjesne zajednice Bukinje Miloradom Divkovićem i Nadihom Paščanović, o problemu zagađenja.

Razgovor sa Goranom Stojakom i Denisom Žiškom, eko-aktivistima

 

Slika
Novinarka Nataša Tadić je za podcast Zemlja-voda-zrak razgovarala sa Goranom Stojakom i Denisom Žiškom o problemu odlaganja šljake iz Termoelektrane Tuzla.

Razgovor sa Mensudom Mehićem, bivšim radnikom GIKIL-a

 

Slika
Naša Novinarka Nataša Tadić je za podcast Zemlja-voda-zrak razgovarala sa Mensudom Muhićem, bivšim uposlenikm GIKIL-a.

Incel Banja Luka 2. dio

 

Slika
Novinari Gordana i Erduan Katana su za platformu Zemlja-voda-zrak pripremili drugi dio priče o uništavanju banjalučkog fabričkog kompleksa Incel, te o aferama u vezi curenja piralena u istom.

Razgovor sa Senadom Isakovićem Rokom, eko-aktivistom

Podnaslov

Slika
Senad Isaković Roko, aktivist i borac za čist zrak u Tuzli. Zahvaljujući njemu odustalo se od prijedloga da šljaka iz Te Tuzla bude smještena u jezero Šički Brod, Razgovor vodila novinarka Maja Nikolić.

Razgovor sa Džemilom Agić, direktoricom Centra za ekologiju i energiju

 

Slika
Današnja gošća podcasta Zemlja-voda-zrak je Džemila Agić, direktorica Centra za ekologiju i energiju. Govorila je o zagađivačima u Tuzli. Razgovor vodila Maja Nikolić.

Razgovor sa Vahidinom Mujagićem, novinarom

 

Slika
Novina koji je gonima izvještavao o zagađenju okoliša u tuzlanskoj regiji bio je gost našeg podcasta Zemlja-voda-zrak. Razgovor vodina novinarka Maja Nikolić.
0 0