Izbornik jezika

Bosanski | English

Slika

Slika 50

Zajednica govori

Očuvanje okoliša: Smeće odlažite u kontejnere, a ne u prirodu!

 

Slika
Naša novinarka Nataša Tadić je za platformu Zemlja-Voda-Zrak pripremila video prilog o problemu nepropisnog odlaganja otpada i smeća u Tuzli i okolnim naseljima.

Slučaj piralen - Incel, Banja Luka

 

Slika
Novinari Gordana i Erduan Katana su za podcast Zemlja-voda-zrak pripremili i treći dio "Slučaja piralen, Incel", koji govori o ekološkoj katastrofi curenja piralean u krugu banjalučkog fabričkog kompleksa Incel, ali i o mreži posrnule privatizacije i u ovom konkretnom slučaju.

Odlaganje i odvoz otpada u Tuzli

 

Slika
Naša novinarka Nataša Tadić je za podcast Zemlja-voda-zrak razgovara sa aktivisticom Anitom Šimić o problemu ekološke svijesti kod građana na području Tuzle.

Život mještana tuzlanske mjesne zajednice Bukinje

 

Slika
Novinarka Nataša Tadić je za podcast Zemlja-voda-zrak razgovarala sa mještanima tuzlanske mjesne zajednice Bukinje Miloradom Divkovićem i Nadihom Paščanović, o problemu zagađenja.

Razgovor sa Goranom Stojakom i Denisom Žiškom, eko-aktivistima

 

Slika
Novinarka Nataša Tadić je za podcast Zemlja-voda-zrak razgovarala sa Goranom Stojakom i Denisom Žiškom o problemu odlaganja šljake iz Termoelektrane Tuzla.

Razgovor sa Mensudom Mehićem, bivšim radnikom GIKIL-a

 

Slika
Naša Novinarka Nataša Tadić je za podcast Zemlja-voda-zrak razgovarala sa Mensudom Muhićem, bivšim uposlenikm GIKIL-a.

Incel Banja Luka 2. dio

 

Slika
Novinari Gordana i Erduan Katana su za platformu Zemlja-voda-zrak pripremili drugi dio priče o uništavanju banjalučkog fabričkog kompleksa Incel, te o aferama u vezi curenja piralena u istom.

Razgovor sa Senadom Isakovićem Rokom, eko-aktivistom

Podnaslov

Slika
Senad Isaković Roko, aktivist i borac za čist zrak u Tuzli. Zahvaljujući njemu odustalo se od prijedloga da šljaka iz Te Tuzla bude smještena u jezero Šički Brod, Razgovor vodila novinarka Maja Nikolić.

Razgovor sa Džemilom Agić, direktoricom Centra za ekologiju i energiju

 

Slika
Današnja gošća podcasta Zemlja-voda-zrak je Džemila Agić, direktorica Centra za ekologiju i energiju. Govorila je o zagađivačima u Tuzli. Razgovor vodila Maja Nikolić.

Razgovor sa Vahidinom Mujagićem, novinarom

 

Slika
Novina koji je gonima izvještavao o zagađenju okoliša u tuzlanskoj regiji bio je gost našeg podcasta Zemlja-voda-zrak. Razgovor vodina novinarka Maja Nikolić.
0 0